Blog

jun 4, 2019

Waarom je in Lansingerland wilt wonenOnlangs is er een groot onderzoek geweest naar het woongeluk in de provincie Zuid-Holland (De Grote OmgevingsTest). En gelukkig - de tevredenheid in regio Rotterdam en Lansingerland is gestegen!

Drie belangrijke pijlers voor woongeluk uit dit onderzoek zijn: rustige woonomgeving, sociale binding en dynamiek. Is er een plek in Zuid-Holland waar je van deze 3 geluksfactoren tegelijk kan profiteren? Wij als #LansingerlandSpecialist kunnen natuurlijk niet anders dan stellen dat gemeente Lansingerland* the place to be is! En wel om deze drie redenen:

 


#1 VEEL GROEN


Lansingerland ligt als een groene hart in de provincie Zuid-Holland. Binnen enkele minuten wandelen of fietsen ben je van iedere locatie zo in een natuurlijke omgeving voor rust en ontspanning.


Midden in de gemeente ligt het Annie M.G. Schmidtpark, het langste stadspark van Nederland. Het Hoge en Lage Bergse Bos, de Rottemeren, de Bleiswijkse Fles en de Groenzoom als een groene schil om de gemeente heen.


Park de Polder in Bergschenhoek vormt de natuurlijke verbinding tussen het natuurgebied de Vlinderstrik en de nog te bouwen wijk Wilderszijde in Bergschenhoek. Het Hoekse Park in Bergschenhoek vormt de schakel tussen Bergschenhoek en het Hoge en Lage Bergse Bos en is een groene en natuurlijke omgeving.


Na een lange wandeling of fietstocht is het heerlijk om even uit te puffen. In diverse recreatiegebieden zijn ook voldoende horecagelegenheden.

 


#2 GOEDE BEREIKBAARHEID


Behoefte om de stadse dynamiek op te zoeken? Door de perfecte ligging en goede infrastructuur beland je makkelijk en snel in een bruisend Rotterdam. Maar je staat ook zo in Den Haag en Delft. Waar je ook in Lansingerland bent, binnen enkele minuten zit je op een van de vele snelwegen.


Het openbaar vervoer in Lansingerland wordt verzorgd door de RET. Door Lansingerland loopt het lightrail-netwerk RandstadRail. In Berkel en Rodenrijs bevinden zich Station Berkel Westpolder en Station Rodenrijs. Je staat in 15 minuten in het centrum van Rotterdam, of Den Haag als je de andere kant op gaat.

 

 

# 3 GOEDE SPORTVOORZIENINGEN


Wat is nu beter voor je sociale binding dan het lid worden van een sportclub? Gelukkig vind je in Lansingerland volop mogelijkheden om te sporten. In alle dorpskernen zijn er grote sportparken waar veel buitensport plaatsvindt.


Veel sportverenigingen vinden op deze sportparken onderdak en hebben hier hun sportvelden zoals voor voetbal, hockey, tennis en korfbal. De nieuwste sporthal in de gemeente is sporthal De Zijde. Bijzonder in deze hal is dat er een compleet ingerichte turnzaal is.

 

 

Overweeg je om in Lansingerland te komen wonen? Kijk eens naar ons actuele aanbod!


Heb je al huis op het oog? Laat je dan bijstaan door Max Makelaars als jouw aankoopmakelaar. Als specialist in de regio kunnen we helpen bij het doen van de aankoop van je leven. Wij bezichtigen de woning samen met jou, stellen de marktwaarde vast en brengen eventuele valkuilen in kaart die jij niet (meer) ziet.


Wij weten hoe belangrijk het voor je is.


*Sinds 2007 zijn de gemeenten Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk en de twee buurtschappen (Kruisweg en Rotte) samengevoegd tot één gemeente, Lansingerland.

 

Bronnen: Spring Co Research, WoneninLansingerland.nl