Blog

jun 6, 2019

Rotterdam UnlimitedRotterdam staat bekend om zijn unieke architectuur, de haven en de markthal. Een ander mooi kenmerk van Rotterdam is dat er meer dan 200 verschillende nationaliteiten samen leven in deze havenstad. Elke nationaliteit kent zo z’n eigen tradities die zich uiten in kunst en cultuur. Jaarlijks worden deze tradities samengebracht tijdens hét exotische evenement van de stad… Rotterdam Unlimited.


Straatfestival

Rotterdam Unlimited is een straatfestival dat 5 dagen lang duurt! Van dinsdag 23 juli tot zaterdag 27 juli 2019 heerst er over de hele stad een feestsfeer.Het festival bestaat uit live concerten zowel binnen als buiten, een drumbattle, zomercarnaval parade, Rueda de Casino, verschillende pre- en afterparty’s en een festivalmarkt ook wel Mercado genoemd wat letterlijk ‘ markt’ betekent. Wij hebben de leukste evenementen tijdens dit festival voor jou gehighlight.


Noches de las Chicas

Donderdag 25 juli staat het concertgebouw de Doelen in het teken van (Rotterdamse) vrouwelijke talenten tijdens ‘Noches de las Chicas’. Een ode aan de powervrouw staat deze avond centraal, maar uiteraard is iedereen welkom! Ella John, Lauwtje, Nana Fofie, en Latifah zijn de female artists die je deze avond zullen voorzien van de beste beats en flows. Het evenement is gratis te bezoeken.

 

Zomercaraval

Het welbekende zomercarnaval is een onderdeel van Rotterdam Unlimited. Dit festijn wordt op vrijdag 26 juli ingeluid met de Battle of Drums: Hier strijden drie Caribische brassbands met elkaar om de beste brassband van Nederland te worden. Een overweldigende ervaring voor jong en oud. Op zaterdag 27 juli zal het zomercarnaval van start gaan. Heel de stad wordt overladen met vrolijke muziek, kleurrijke kostuums, en energieke dansers, aangevuld met invloeden van over de hele wereld.


Op het Hofplein zijn op 26 en 27 juli diverse optredens georganiseerd. Van merengue en ranchera, tot aan afrobeats, soul, funk en R&B. Nog lang niet genoeg gefeest na de carnaval straatparade? The New Power Generation, Femi Kuti, Frenna & 777 Band, Orkesta Mendoza, en KD soundsystem zullen ervoor zorgen dat je niet stil hoeft te staan.


Mercado

Op de markt vind je allerlei gerechten van Surinaams, Hindoestaans, Chinees tot Antiliaans en van fastfood tot healthy. De Mercado vindt plaats op vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli op het Weena en Schouwburgplein.Laat je inspireren door de diverse lekkernijen die worden aangeboden en wie weet bereid je deze gerechten binnenkort zelf in eigen keuken.

 

Ben je al een beetje enthousiast? Wij wel! Ervaar het multiculturele Rotterdam tijdens dit feestelijke evenement, en maak kennis met diverse gerechten, muzikanten en tradities. We see you at… the biggest festival in Europe.